Øvelser alle kroppe har godt af

Vi er alle forskellige udvendige som indvendige, fysisk og mentalt. Men øvelser du ser beskrevet her, er øvelser alle kroppe vil have godt af uanset den enkeltes balancer og ubalancer i bevægeapparatet samt motorisk kompetence. Alle kan være med.
Inden du springer ud i de beskrevede øvelser, vil jeg bede dig om at gennemlæse dem grundigt

1. Bækkenvippet.
Lig på ryggen med fødderne i gulvet. Find her din neutrale ryg stilling, det
vil sige hofteben og skamben er i samme højde, så vil der fremkomme et lille svaj over lænden/lille luftrum, mellem ryg og underlag. Spænd i balderne, og spænd maven ind som får du en mavepuster men uden at falde sammen i øvre ryg. Nakken er i fin forlængelse af ryggen. Løft kropsstammen op som har du en slynge under numsen der løfter dig op og skub ud igennem dine hofteben. Med stadig neutrale ryg stilling, sænker du kropsstammen igen ved at bukke sammen i hoften.
Husk din bækkenbund. Udånding: Når du løfter op –indånding: Når du sænker kroppen. Gentag øvelsen 15 – 20 gange.
God for: Ryg, balder og baglår, med andre ord hele bagsiden af kroppen.

2. Diagonalløft.
Stå på hænder og knæ. Find din neutrale ryg stilling, det vil sige hofteben og skamben er i samme højde, så vil der fremkomme et lille svaj over lænden/lille luftrum.
Spænd maven ind som får du en mavepuster men uden at falde sammen eller runde i øvre ryg. Nakken er i fin forlængelse af ryggen. Løft nu højre arm og venstre ben, max. til vandret eller så højt du kan, uden at ændre ryggen eller bækkenstilling, husk at skifte side. Husk din bækkenbund. Udånding: Når du løfter arm og ben – Udånding: Når du sænker igen. Gentag øvelsen 12 – 15 gange – hver side.
God for: Stimulerer vores forreste muskelkæder, meget fokus på muskelkorsetet.

3. Nedre mave.
Lig på ryggen og træk knæ/ben op til over hoften. Find din neutrale ryg stilling, det vil sige hofteben og skamben er i samme højde, så vil der fremkomme et lille svaj over lænden/lille luftrum. spænd maven ind som får du en mavepuster men uden at falde sammen eller runde i øvre ryg. Nakken er i fin forlængelse af ryggen. Sænk nu skiftevis en ben så meget ned du kan uden at ændre kropsstammens stilling. Kommer der for
meget luft under ryggen, har udfordringen været for meget for maven kompetence, undgå da at sænke så meget. Skift ben. Husk din bækkenbund. – Udånding: Når du sænker et ben – Indånding: Når du løfte et ben. Gentag øvelsen 12 – 15 gange – hver side.
God for: Nedre mavemuskler, meget fokus på muskelkorsettet.

GOD ARBEJDSLYST

Kroppen er et fantastisk maskineri. Får den blot den rette brændstof, olie til motoren og den rettekropslige udfordring, kører den som en drøm

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Modtag de seneste nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet – men håber du vil blive glad og inspireret.